A Fehérbarátok köszöntenek! 

 

Rég elhagyott égi útra leltek

Pilis erdejében

fehér csuhás lelkek

MENÜ

Miként fent, úgy lent

 

 

Az ember szervezetében, belül, illetve kívül a felszínen, rengeteg (több billió) élőlény él. Közösségük szimbiózisban/életközösségben él az emberi szervezettel, kölcsönhatás működik oda-vissza. Összetételét, valamint a kölcsönhatást rengeteg minden befolyásolja, például a táplálkozás, az anyagcsere, a génállomány, az immunrendszer, de ugyanúgy hat rá az egyén életkora, a környezet, környezetben élő más személyek is. Az oda-vissza hatásnak szerepe van az emésztésben, a tápanyagok szintézisében, a betegségek megelőzésében, s más egyéb dolgokban is.

 

Ugyanígy épül fel, él, létezik a Föld is - s a Földön az ember egy a földi szimbiózisban, a Föld életközösségében résztvevők között; akkor is, ha hatásában esetleg felér az összes többivel.

 

Továbblépve látni kell azt is, hogy a Föld is egy a nagy végtelenben, az univerzum(ok)ban működő életközösségben; s ugyanígy a mi dimenziónk, (tér-idő)létsíkunk is egy a dimenziók/létsíkok tengerében.

 

Ezért sem mindegy, hogy mit gondolunk, mondunk, teszünk. S talán itt fénylik fel annak az értelme, hogy: tegyétek eggyé a belsőt és a külsőt, a fentit és a lentit…

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet